Schrijf jouw eigen Businessplan 

Heb je te weinig focus en structuur in jouw bedrijf?

Geniet je van het werk dat je doet en waar je goed in bent, maar heb je weinig grip op je marketingresultaten? Waarschijnlijk vallen daardoor het aantal klanten en je omzet tegen.

Door een businessplan te schrijven krijg je inzicht in alle aspecten van je bedrijfsvoering. Door systematisch naar binnen (in je eigen bedrijf en hoe je nu dingen aanpakt) en naar buiten (naar jouw klanten en prospects, naar allerlei trends en ontwikkelingen) te kijken zie je welke kansen er voor jou liggen in de markt. Je krijgt inzicht in waar je klanten naar op zoek zijn en je maakt je eigen plan om daar op in te spelen.

Al schrijvende krijg je steeds meer ideeën en inzichten om je resultaten te verbeteren. 

In dit online programma waarbij je jouw eigen businessplan schrijft, zet ik je door vragen te stellen aan het denken. De antwoorden vormen de hoofdstukken van het businessplan. Je bent zelf degene die jouw plan schrijft, dus het eindresultaat zal bij jouw ambities passen. Het geeft je structuur en focus en ook een rustig gevoel als je weet dat je overal aan hebt gedacht en voor de beste opties hebt gekozen.

Het online programma is gemaakt om jou volledig zelfstandig te begeleiden bij het schrijven van jouw businessplan. Door voldoende voorbeelden en heldere vragen kan je zelfstandig het ene na het andere hoofdstuk van je businessplan schrijven. Wil je toch graag persoonlijke begeleiding, iemand die met je meedenkt, met een frisse blik, dan is dat ook mogelijk. Ik kan je helpen met je marktonderzoek, of je helpen bij het invullen van de SWOT. Of juist bij het financiele plan. We kunnen mailen of Skypen, wat jij het liefste doet. 

Kom nu in actie en schrijf je eigen businessplan, onder mijn begeleiding

Een businessplan:

 • geeft je focus en zorgt dat je de juiste strategische besluiten neemt,
 • zorgt voor een duidelijk beeld van waar jouw ideale klant behoefte aan heeft,
 • neemt je stapsgewijs door alle onderdelen van je bedrijf heen,
 • geeft je energie en inspiratie omdat je jouw bedrijf anders gaat bekijken,
 • zorgt dat je alle interne en externe informatie meeneemt en daardoor goed gefundeerde beslissingen neemt,
 • zorgt dat je objectief naar je eigen sterktes en zwaktes kijkt, en deze combineert met de externe kansen en bedreigingen,
 • levert een concreet en gedetailleerd actieplan op waar je op middellange termijn op kan sturen,
 • geeft je de kans om je eigen strategie zorgvuldig te bepalen!

Hieruit bestaat je businessplan:

1. Missie, visie en strategie

2. Jouw ondernemerskwaliteiten

3. Jouw huidige omgeving / markt

4. Jouw doelgroep

5. Jouw concurrenten

6. SWOT-analyse

7. Marketingplan

8. Financieel plan

9. ​Actiepunten 

Je krijgt:

 • Een stapsgewijze handleiding met gerichte vragen, en indeling van de hoofdstukken, waardoor je zelfstandig jouw eigen businessplan kan schrijven
 • Toegang tot de besloten en interactieve Facebookpagina waar je met anderen kan sparren en van mij antwoord krijgt op al jouw vragen
 • Direct toegang tot het online programma
 • Voorbeelden van mijn businessplan voor mijn webshop BeBalancedBeads ter illustratie
 • Een template voor je businessplan in Word zodat je gelijk aan de slag kan gaan 
 • Een lijst met informatiebronnen waarmee je zelf jouw research kan doen
 • Eindeloos toegang tot het programma, zodat je het later nog een keer kan doorlopen om jouw strategie te bepalen
 • De mogelijkheid om je businessplan op jouw eigen tempo schrijven: binnen enkele weken, of rustig aan binnen meerdere maanden.

Ik ben Ada Kaspersma, voor mijn bedrijf Adalyse heb ik jarenlang business- en marketingplannen voor ondernemers geschreven. 

De reden dat ik dit online programma heb opgezet is omdat ik geloof dat niet ik, maar de ondernemer zelf de beslissingen moet nemen tijdens het proces. Het verzamelen van informatie over je markt en je concurrenten geeft je zoveel inspiratie, het is zonde als je dat niet zelf meemaakt. Ook is de commitment veel groter als je jouw eigen plan hebt geschreven. Dat geeft toch veel meer voldoening dan wanneer je van mij een kant en klaar plan overhandigd krijgt.

Dus ga aan de slag, en kies er voor om vandaag nog al je gedachten en ideeën te systematisch te ordenen in een businessplan!

Sheila Passage Lunch by Sheila

​Het marktonderzoek hielp me heel sterk in de overtuiging dat mijn concept succesvol zou gaan worden. Het hielp me over mijn laatste twijfels en mijn "podiumvrees" heen! 

Mijn businessplan leverde een weloverwogen start en een leidraad bij alles wat op me afkwam! Het zorgde voor een solide uitgangspunt om mee te beginnen, om zelfs een keuze aan financiers te verkrijgen en om een goede leidraad te hebben om bij te kunnen sturen gaande de opstart van mijn bedrijf (Lunch by Sheila)

Ik wilde een businessplan schrijven omdat ik meer structuur en helderheid nodig had. Als spiritueel coach vind ik dat soms nog lastig.

Het businessplan heeft me veel inzicht in mezelf en mijn business gegeven, veel  inspiratie en een duidelijke intentie en doel. Daar voel ik mij nu heel zeker over!​

In het programma wordt alles makkelijk omschreven, het leest makkelijk en begrijpelijk weg. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk (Soulvibes)​

Damaris Hardy Soulvibes